Rasstandaard


Algemeen

De Lancashire Heeler vindt zijn oorsprong in de jaren 1960 en werd ontwikkeld als een herder en gids van runderen en schapen. Ook werden ze gebruikt in de jacht voor het vangen van zowel konijnen en ratten. Tegenwoordig wordt dit ras nog steeds gebruikt als werkhond en metgezel.

Het karakter

De Lancashire Heeler is robuust, sterk, winterhard en goed gebouwd. Ze zijn wendbaar, atletisch en snel van begrip en dit ras is energiek, werkt hard en is alert.

Temperament

De Lancashire Heeler is zeer aanhankelijk en trouw. De Lancashire Heeler kan het beste worden geplaatst bij oudere attente kinderen. Ze doen het goed met honden en andere huisdieren. Lancashire Heelers zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers en gevaar.

Verzorging

Lancashire Heelers moeten wekelijks worden geborsteld. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is.

Vacht

De Lancashire Heeler heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is weerbestendig, dik, kort, hard en vlak. Het haar rond de nek is iets langer. De ondervacht is fijn van textuur. Dit ras verhaard in het voorjaar en de herfst.

Activiteit en beweging

De Lancashire Heeler zal het in iedere omgeving goed doen op voorwaarde dat de hond voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt. Ze genieten van wandelen en spelen.